A tojás sokkal több, mint a reggeli főszereplője – igazi gasztro-kameleon, ami bármelyik fogásban megállja a helyét: előételben, főételben, sőt még desszertben is!

Előétel – Fűszeres sajtkrémes töltött tojás paprikával
Hozzávalók (4 adaghoz):
4 tojás (keményre főzve)
60 g natúr krémsajt (vagy olcsóbb krémfehér sajt)
1 kis kápia paprika (apróra vágva)
1 tk citromlé vagy almaecet
1 tk aprított snidling vagy petrezselyem
Só, bors ízlés szerint
Paprikaőrlemény a szóráshoz
Főétel – Shakshuka (tojás paradicsomszószban)
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
1 paprika
2 gerezd fokhagyma
400 g darabolt paradicsom (konzerv)
4 tojás
1 tk pirospaprika
1 tk őrölt kömény
Só, bors ízlés szerint
Olívaolaj
Desszert – Házi madártej pohárban
Hozzávalók (4 adaghoz):
500 ml tej
3 tojás (szétválasztva)
60 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tk liszt vagy keményítő (opcionális sűrítéshez)
Csipet só
Fahéj a tetejére